tirsdag 31. mars 2020

Stella McCartney


Stella Nina McCartney (født 13. september 1971) er en engelsk motedesigner.  Hun er datter av den amerikanske fotografen, musikeren og dyrerettighetsaktivisten Linda McCartney og singer-songwriter og tidligere Beatle, Sir Paul McCartney.  I likhet med foreldrene, er McCartney en fast tilhenger av dyrs rettigheter og er spesielt kjent for sin bruk av vegetariske og dyrefrie alternativer i arbeidet sitt.



Stella McCartneys kles bedrift «Stella McCartney» har dedikert hele selskapet til å lage bærekraftige klær. På hjemmesiden deres har de forklart valg av materiale og dets innvirkning på verden.  Fra vårkolleksjonen i 2017 begynte de å bruke viskose som var bærekraftig forvaltet og verifisert fra skog i Sverige.

 
Stella McCartney ble oppdratt av foreldre som fokuserte på og brydde seg om bærekraften til dyr og vilt liv, så det er ingen overraskelse at hun er så målbevisst og fokusert på bærekraften til planeten vår. Hun så den innflytelsen klær og klesmateriale hadde, så hun grunnla selskapet for å sørge for at klærne er så grønne og miljøvennlige som de kan.

«Viscose, also known as rayon, starts its life as a tree. As it is one of our key materials, we are committed to making sure that the places we source from are protected and enriched. Because forests provide us with clean water and air, give us food, medicine, resources like timber, as well as being a habitat for the majority of the worlds’ birds and animals.»
 
Skrevet av Lauend Beston, 2020.
Kilde: www.stellamccartney.com

6 kommentarer:

  1. Fint å lese at hun bryr seg og dyrelivet og miljøet.
    -Damian

    SvarSlett
  2. Kjempeglad for å se at man har gode, bærekraftige alternativer i moteverdenen!
    - Stian

    SvarSlett
  3. kult å se noe bærekraftig på catwalken:)

    SvarSlett
  4. Morsomt å se at "McCartney" lever videre. Flott å se at hun har satt fokuset sitt på miljøet! - Paweena

    SvarSlett
  5. så fint se at hun bryr seg om miljøet!

    SvarSlett
  6. Fint at du nevner at hele selvskapet er dedikert til å lage bærekraftige klær.
    -Arlind

    SvarSlett