onsdag 25. mars 2020

Lundhags

Lundhags produserer og utvikler alt av støvler, klær og ryggsekker laget for fotturer og friluftsliv. De har som mål å inspirere mennesker til å leve et bærekraftig liv; dette gjør de gjennom å tilby produkter som er holdbare og som har lang levetid. Lundhags oppfordrer folk til å dra ut i naturen, og til å muligens velge å ta en fottur ovenfor å ta en shoppingferie på den andre siden av jorda. I tillegg til reparasjon-og vedlikeholdstjenester, tilbyr de også råd og veiledning på hvordan man best kan ta vare på støvlene, klær og ryggsekkene.
Produktene til Lundhags er en direkte motsetning til konseptet “slitasje”. Det er fordi noe av det viktigste for dem er å kunne designe, utvikle og produsere produkter som både er tidløse og av den høyeste kvaliteten.
 
Lundhags er fullt bevisst over at alt har sin belastning på miljøet og at ingenting varer evig, men de har kommet med enkle, og samtidig, fornuftige tiltak. Et eksempel er støvlene de produserer. De har stor slitestyrke i alle deler, men som det stå på siden deres “selv det beste slites ved bruk”. Heldigvis for dem er konstruksjonen på støvlene deres meget enkel, noe som tillater dem å kunne bytte ut de slitte delene eller erstatte de ødelagte delene på enkelt vis.
 

Selv om Lundhags gjør sitt beste for å kunne minimere sin påvirkning på miljøet, har alt en viss belastning på miljøet, uansett hva som blir produsert. Å kunne lage et plagg som er både vanntett, vannavstøtende og ventilerende, helt uten å bruke kjemiske overflatebehandlinger, er ikke enkelt. Derfor er deres overflatebehandling helt fri for fluorkarboner, som er skadelig både for miljøet og de levende organismene som lever i den.


 
Med tanke på levetiden på deres produkter, mener Lundhags
, de burde bli sett på som “investeringer med god langsiktig avkastning”

Skrevet av Miriam Mukugheta Aynalem, 2020.
Informasjonen er hentet fra:
 

 
 

7 kommentarer:

  1. Morsomt innlegg! Veldig interessant og kreativ ide.

    SvarSlett
  2. Jeg liker veldig godt at du nevner at Lundhags er fullt bevisst over at alt har sin belastning på miljøet og at ingenting varer evig.

    SvarSlett
  3. Jeg er enig med Arlind der. Veldig fint at de påpeker det. Liker også at de er opptatt av at det skal være tidløst, og at man skal kunne reparere det istedenfor å kjøpe nytt:)

    SvarSlett
  4. Liker at du også fikk med oversikten over hvilke produkter man kan bruke for å vedlikeholde støvlene!
    - Stian

    SvarSlett
  5. Så bra de er er opptatte av holdbarhet og levetid! Det er viktig hos folk som elsker å gå turer!
    -Vibeke

    SvarSlett
  6. godt skrevet. bra at produsenten klarer å lage produkter av høy kvalitet samtidig som å være bærekraftig og gi god levetid for produktene.

    SvarSlett