onsdag 25. mars 2020

Ruter#


Ruter er en bedrift som fokuserer på kollektivtransport som buss og ferjer. Ruter er en bedrift som følger FNs bærekraftsmål. Ruter følger mål som 3,8,9,10,11,12,13 og 17.

Ruter har satt opp en plan og skal i løpet av 2020 skal Ruter sine kollektivtransporter i deler av Viken være fossilfrie, det vil si at bussene ikke skal gå på bensin eller diesel. Dette er mål 13 der målet er å stoppe klimaendringen. Ruter bidrar med å redusere biltrafikk i byen ved at folk tar busser, dette gir både reduksjon av lokal luftforurensing og klimagassutslipp. Ruter vil at flere skal ta i bruk elektriske båter og busser, det at flere skal reise fra og til steder ved av bruk av elektriske transport forhindrer man å skade jorda. Trafikken går ned, mindre luftforurensing og trafikksikkerheten blir bedre. I 2024 blir alt båttransport elektrisk og i 2028 blir all kollektivtransport elektrisk.
Elektrisk buss som lader mens den henter passasjerer, som man kan se på taket lader bussen i et bussholderstopp. De har 70 av de bussene kjørende rundt i Oslo.
Ferjene i Oslofjorden kan se sånt ut med elektriske motorer, for mindre utslipp og billigere ferje. I 2028 skal alt ferjer og transport på vann være elektrisk.

Skrevet av Argie Gabrillo, 2020.
Kilder:
https://medium.com/@bussfokus/elektriske-busser-i-oslo-sentrum-f23ecbc4fda8
https://barekraft.ruter.no/
https://ruter.no/om-ruter/miljo/

9 kommentarer:

  1. Fint å se at Ruter ønsker å forhindre utslipp av CO2, men de store batteriene i bussene og båtene, vet du om de har funnet en måte å kvitte seg/bryte dem ned, uten å forurense jorden? - Paweena :)

    SvarSlett
  2. Jeg syntes det er supert at du nevner FNs bærekraftsmål 13

    SvarSlett
  3. Fint at du nevner bærekraftsmålene, og hvilke det er snakk om. Likte at du hadde bilder av det du beskrev, så vi kan forstå det bedre.

    SvarSlett
  4. Jeg visste ikke at Ruter hadde så store planer! Fint at du tok med målene de har satt seg til ulike år!
    - Stian

    SvarSlett
  5. Mye nytt jeg lærte om Ruter! Bra å informere om at de reduserer lokal luftforurensning og klimagassutslipp.
    -Vibeke

    SvarSlett
  6. Her lærte jeg mye om ruter som jeg ikke visste fra før av, argie!

    SvarSlett
  7. bra jobba Argie, man kan virkelig se at han har jobba hardt
    -Argie

    SvarSlett
  8. Jeg viste ikke ruter jobbet så mye med FNs bærekraftsmål; også fint å høre at de har så store planer for framtiden.

    SvarSlett