torsdag 26. mars 2020

En bærekraftig og miljøvennlig produksjon!


Pierre Robert er et av Norges største undertøysmerker, og designet hans har en skandinavisk livsstil. I tillegg er de veldig opptatt av at plaggene og produksjonen skal være bærekraftige. De har en kjemikalieforskrift som garanterer at deres plagg skal ivareta huden. De er også opptatt av miljømerker hvor plaggene deres har både Svanemerket og GOTS merket.

Svanemerket sikrer hele produksjonsprosessen av plaggene, det forsikrer alt fra dyrevelferd, miljø og arbeidsforhold. Det sikrer også bruken av kjemikalene som kan brukes i fiberproduksjonen, som vil si at plaggene til Pierre Robert ikke kan inneholde antibakterielle stoffer.
 
På nettsiden hans står det at GOTS – økologisk bomull, krever at plagg med dette merke må bestå av minst 70% av økologiske fibre, mens Pierre Robert sine klær har 92% økologisk bomull i seg. Denne bomullen lages uten farlige sprøytemidler, det bruker mindre vann og er mye snillere mot miljøet. GOTS stiller krav til alle leddene i produksjonsprosessen, som vil si de passer veldig godt på miljøkravene, og at hvert ledd må leve opp til sosiale krav. Arbeidsrettigheter sikres ved hjelp av dette. Rettighetene til arbeiderne som lager klærne, de som dyrker bomullen, de som farger plaggene og de som syr plaggene sammen, blir ivaretatt godt.

Omslagstopp Kortermet
Jenny Skavlan
I samarbeid med Jenny Skavlan, har de kommet med en ullkolleksjon hvor plaggene er laget av bærekraftige materialer som Kapok, økologisk bomull og Tencel. Som de skriver på nettsiden, skal Kapok være vanntett, bærekraftig og ultramyk. Kapok er en naturlig fiber fra kapok-trærne som kommer fra land som Mexico, Amazonas og Guatemala. Det er bærekraftig fordi det vokser i naturen, og det er bare kapok-kapslene som hentes, ingen trær kuttes ned.
 
Det er Eukalyptus-trær som produserer Tencel og er et av deres mest miljøvennlige materialer. Det er FSC-sertifisert som betyr at det sikrer en bærekraftig skogsdrift. De trærne som blir kuttet ned og brukt, blir også erstattet. De skriver at selve råvareproduksjonen forbruker CO2 og produserer oksygen.

Skrevet av Vibeke Sebulonsen, 2020.

 


 
 


7 kommentarer:

  1. Veldig fint at du har med miljømerker som produsenten er opptatt av.
    -Arlind

    SvarSlett
  2. Veldig fint og informativt innlegg - Paweena

    SvarSlett
  3. Kult at de har et samarbeid med Jenny Skavlan, da vil sikkert flere kjøpe bærekraftig!

    SvarSlett
  4. Veldig spennende å høre om de ulike alternativene til bomull som tencel! Fint å vite at vi har andre muligheter!
    - Stian

    SvarSlett
  5. Bra at plaggene deres skal ivareta huden når de blir laget på en bærekraftig måte og i tillegg holder den gode kvaliteten

    SvarSlett
  6. spennende artikkel, pluss i boka med bilde av Jenny Skavlan

    SvarSlett
  7. Du har med mye spennende informasjon! Spesielt fint å høre om de bærekraftige materialene den nye kolleksjonen er laget av.

    SvarSlett