søndag 29. mars 2020

Nothing New – Komfortabel, holdbar og bærekraftig

Nothing New er en skoprodusent som ble lansert i juni 2019 og lager sko til hverdagslig bruk fra bærekraftige materialer av høyeste kvalitet for både menn og kvinner. De vil ikke lage produkter bare for utseende, men også produkter som gjør godt for samfunnet. De ønsker å påvirke samfunnet, industrien vår og planeten positivt.

Nothing New hadde aldri tenkt å lage et bærekraftig skomerke med overdel og lisser helt av 100% resirkulert postforbrukerplast, men valgte å begynne med sine ambisjoner etter å ha fått vite hvor mye plastavfall det er i verden.

Hver eneste sko som Nothing New produserer lages av 100% resirkulerbar plast etter forbruker med Global Recycle Standard – sertifisering. Hvert eneste par består av tilsvarende 5,6 vannflasker av plast. De hjelper ikke bare med å rydde opp verden, men sparer også over 160 liter vann per skopar, kontra vanlige joggesko.

De har klart å skapte gode, komfortable og samtidig bærekraftige såler ved bruk av naturgummi i tillegg til resirkulert gummi for å gjøre fleksibiliteten og levetiden enda lengere.

Sting konstruksjoner deres er dyrere enn vanlig sting konstruksjon på andre sko, men eliminerer de skadelige biproduktene fra kjemisk tungt lim og svovelutslipp. Sting konstruksjonen til Nothing New er også laget av resirkulerbar plast etter forbruker og gir en mer fleksibel og holdbar binding mellom yttersålen og overmaterialet.

Ved hjelp av deres partnere hjelper Nothing New også lokalsamfunn med å gjøre innsamlingen av avfallsstoff til verdige jobbmuligheter.

De har et smart sirkelprogram, der forbrukeren av brukte Nothing New – sko kan sende tilbake skoene til produsenten etter en tid med bruk for å bytte de mot med et nytt par med 20 dollar avslag, for at de gamle joggeskoene dine går til god bruk og ikke blir kastet i søpla.
Skrevet av: Damian Holc, 2020.
Kilder:
Nothing New. Comfortable, durable and sustainable. 2019. Hentet fra: https://nothingnew.com/
Ismael, Amir. The sustinable sneaker is helped to change wasteful industry standards by using 100% recycled materials to make its shoes. 14. Feb 2020. Hentet fra:  https://www.businessinsider.com/nothing-new-sneakers-review?r=US&IR=T
Flammia, Christine. These might be the most sustainable (and stylish) sneakers on the planet. 6 jul 2019. Hentet fra: https://www.esquire.com/style/mens-fashion/a28269557/nothing-new-unisex-sneaker-brand-launch/

5 kommentarer:

  1. Det er så kult å høre at skoene er laget av 100% resirkulerabar plast; på den måten er de både moterike og miljøvennlige.

    SvarSlett
  2. Morsomt at de egentlig ikke hadde tenkt til å lage bærekraftige sko, men så ble de inspirert til å gjøre det etter at de hørte hvor mye plastavfall det er i verden.

    SvarSlett
  3. Liker at de har et eget resirkuleringssystem som lar deg levere inn gamle sko! Kjempepraktisk!
    - Stian

    SvarSlett
  4. Eyy! Kule og moterike sko. Det er kult at de er laget av resirkulert plast og kan se ut som "high quality" sko. - Paweena

    SvarSlett
  5. perfekt at du du forteller at produsenten ved hjelp av deres partnere hjelper Nothing New også lokalsamfunn med å gjøre innsamlingen av avfallsstoff til verdige jobbmuligheter.
    -Arlind

    SvarSlett