torsdag 2. april 2020

TINE - handler ikke bare om melk


Jeg har valgt å skrive om TINE, som er en norsk merkevareleverandør som daglig leverer produkter over hele landet. De ble utpekt som Norges mest bærekraftige bedrift i undersøkelsen Sustainable Brand Index 2017, videre viser undersøkelsen at hva forbrukerne satte mest pris på ved TINE er de kortreiste, norske meieriproduktene. Produktene deres blir produsert i meierier over hele landet, som blir solgt lokalt.

Det jeg vil peke ut er kartongene, som er laget av 100 % fornybare råvarer. Tradisjonelt blir kartonger laget med et tynt plastlag som beskytter mot fukt, men i stedet for å bruke fossilt råstoff bruker TINE plast fra fornybart stoff, også kalt grønn plast eller bioplast. Denne plasten har lavere klimapåvirkning og, bidrar til mer bærekraftig bruk av ressurser som trær og planter. Ikke bare kartongen, men også korken er laget av fornybare plantebaserte råvarer. Korkene ble først tatt i bruk i 2013 på alle dessertproduktene, og året etter ble de andre kartongene introdusert. Deretter ble plastlagene erstattet slik at de endte opp med de 100 % fornybare kartongene de har i dag. [1]

Her er et sitat fra nettsiden deres, for å vise til hva selskapet står for: «… Vårt mål er å en ledende og bærekraftig leverandør av merkevarer innen mat og drikke, med hovedområde innen meieriprodukter. Dette skal vi klare ved å lytte til de ønsker og behov forbrukerne har, samt levere varer og nye produkter i den form forbrukerne ønsker.» (tine.no, Om TINE)
 
Til fremtiden vil TINE oppnå: å kun bruke fornybar energi i meieriene og bruke klimavennlig biogass fra kumøkk til mattransport, innen 2025.
Skrevet av Milo Valenzuela, 2020.
TINE Bærekraft

 

6 kommentarer:

  1. Digger at en så stor matprodusent er så miljøbevisst og bruker bioplast!
    - Stian

    SvarSlett
  2. Veldig fint at du peker ut viktige ting som at kartongene er laget ut av 100% fornybare råvarer.
    -Arlind

    SvarSlett
  3. Fint at de bruker bioplast til produktene sine som både bidrar til en bærekraftigere bruk av resurser som trær og har lav klima påvirkning.
    -Damian

    SvarSlett
  4. Liker at de har 100% fornybare kartonger, og at de har som mål å bruke klimavennlig biogass fra kumøkk til mattransport.

    SvarSlett
  5. liker det at du har med sitat også!
    - ida

    SvarSlett
  6. Jeg drikker TINE melk hver dag, så det er fint å vite at de tenker så mye på miljøet som de gjør. - Paweena

    SvarSlett