torsdag 2. april 2020

Fokus på bærekraft: Holzweiler


Holzweiler er et norsk klesmerke som ble grunnlagt i 2014 av Susanne Holzweiler, Andreas Holzweiler og Maria Skappel Holzweiler. Produktene til Holzweiler er tilgjengelig i 60 forhandlere i Norge, og i over 120 forhandlere internasjonalt. Og de viser frem sine kolleksjoner på de forskjellige Moteukene verden rundt.

Som et stort merke her i Europa har Holzweiler bestemt seg for å putte fokus på bærekraftig mote, og i dette innlegget skal jeg fokusere på de forskjellige valgene de har tatt.

Fra motevisningen deres i København Fashion Week, valgte de å fokusere på hvordan de kunne gjøre visningen sin mer bærekraftig. Med deres ide om et selskap som skal fokusere på å minske plastutslipp i deres klær men også motevisninger. Back stage på motevisningen ga de alle makeup artister, modeller, hårstylister og alle bak, plastfrie kopper som de kunne fortsette å bruke frem i tid. De oppfordret alle til å ta de med seg under moteuka og alle moteuker frem i tid. Selv om dette var et lite grep gir det en stor endring i hvordan mote industrien skal bli grønnere.

Samme motevisning hadde de trukket et hvitt stoff i hele salen der de var samlet. Som vist på bildet. Med alt dette hvite stoffet bestemte de seg for å produsere bærekraftige handlenett som de solgte i sine butikker. Det var viktig for dem å vise at ingenting de bruker skal kastes, og med såpass mye stoff, passet det perfekt til å produsere noe nytt.

Dette er bare noe av de få grepene motemerket har tatt for å sikre en grønnere fremtid! På deres nettsider har de en hel side med hvordan de vil være med på å endre moteindustrien og verden.

Skrevet av Andreas Refshauge, 2020.

 

5 kommentarer:

  1. Jeg synes det var veldig fint å lese om de små grepene de gjorde i tillegg, slik at moteindustrien ble litt grønnere!
    - Stian

    SvarSlett
  2. Fint at du nevner noen av grepene motemerke gjør
    -Arlind

    SvarSlett
  3. Bra å høre om en moteprodusent som gjør bærekraftige tiltak og er godt kjent over Europa. Dermed kan dette inspirere andre store moteprodusenter til en mer miljøvennlige produksjon.
    -Damian

    SvarSlett
  4. Liker at de har fokus på at de ikke skal kaste noe, men bruke det videre og redesigned det.

    SvarSlett
  5. Fint og informativt innlegg om Holzweiler. - Paweena

    SvarSlett